Pikku hiljaa sitä ajatukset kääntyvät kohti tulevaa synnytystä ja viimeistään nyt sitä kaivaa kaiken maailman nettisivuja, opuksia ja lehtiä sikiön kehityksestä viikoittain. Mahdollisesti nainen myös liittyy samaan aikaan synnyttävien foorumiin ja laittaa itselleen ties minkä sivustojen raskauslaskureita nettiin itselleen. Jotkut taitavat myös osallistua raskausajan liikuntakursseille, joissa oikein huomioidaan raskaaksi tuleminen.

6. Raskausaika lähentää perhesuhteita ja tuo tulevia äitejä yhteen

Jotkut ajattelevat raskauden parantavan parisuhteen ja lähentävän välejä etäisiin sisaruksiin ja lauhduttavan epämiellyttävää anoppia. Valitettavasti näin ei ole. Kumppani on yhtä ilkeä kuin ennenkin pahalle päälle tullessaan vaikka toisaalta saattaa huomioida sinua muuten. Raskaus voi myös kärjistää tulehtuneen suhteen äärimmilleen ja johtaa eroon. Toisaalta etäiset sisarukset voivat kerran, pari kutsua sinut käymään lähinnä uteliaisuuttaan mutta pysyvästä lähentymisestä ei ole kyse ettet sitten itse ala lämmittelemään välejä uudelleen. Sama saattaa tapahtua myös vauvan synnyttyä.

Ja siitä anopista... Parhaimmillaan epämiellyttävä anoppi muuttuu vielä kärkkäämmäksi puuttumaan asioihisi ja vähintään jakaa omaa elämänkokemustaan raskaudesta ja vauvasta, pahimmillaan anoppi muuttaa teille asumaan ja ottaa ohjakset kodissanne.
Toisin sanoen raskaus ei oikeastaan eroa esimerkiksi uudesta koiranpennusta, sillä se on jännittävä, uteliaisuutta herättävä ja  kiva juttu, mutta vauva on sinun vastuulla ja sinun hoidettava. Kukaan muu ei sitä huolta suostu kantamaan ja se kannattaa vain hyväksyä vaikka neuvojia löytyy enemmän kuin haluaisi.

Tässä vaiheessa kääntää katseensa myös kehoonsa ja alkaa miettimään mitä muutoksia sitä kokee viimeisellä kolmaksella.

Loogistahan on, että rinnat ja maha kasvaa, mutta onko kukaan kertonut, että raskaus saattaa kehittää lisää luomia kehoon? On aika järkyttävää tajuta, että eilen vielä silkoinen ja kalankalpoinen kylki on yön jäljiltä alkanut kehittämään luomiryhmää itseensä. Tai ennen niin pieni ja ihonmyötäinen luomi onkin päättänyt ulkoontua ja kasvattaa karvoja.. Sitä aletaan myös varoittelemaan raskausarvista ja jokainen tuleva äiti tulee kuulemaan 99,99% varmasti tämän seuraavan myytin:

7. ihonrasvaus vatsassa estää raskausarpien muodostumisen

Eipä muuten yksin estä, vaan kaipaa mahan avuksi raskaustukivyötä (auttavat myös viimeisellä kolmanneksella kannettelemaan raskausmahan painoa niin, ettei hölsky ja heilu liikkuessa). Emmehän me rasvaile rintojakaan raskausarpien ja rupsahtamisen estämiseksi vaan käytämme rintaliivejä siihen hommaan. On ihan luonnollista, että kehossamme oleva painava kohta alkaa maan vetovoimasta roikkua ja iho repeillä. Toisaalta jos on ollut pinkeäihoinen maha ei-raskaana, luultavasti arvet tulevat joka tapauksessa, kun iho venyy (sama tapahtuisi, jos lihoaisi nopeasti). Itse olen aina ollut huono rasvaamaan ihoani, mutta tukivyötä käytin ympärivuorokauden ensimmäisen raskauden aikana, eikä tullut raskausarpia mahaan.

[edit 2011: Toisessa raskaudessa käytin tukivyötä vain päivisin ja erään yön jäljiltä onnistuin saamaan pienet raskausarvet mahaan ennen kuin aloin taas käyttämään tukivyötä kokoaikasesti. Suosittelen hankkimaan myös tukiliivit mahanseudulle raskauden jälkeen, palauttaa kehon nopeammin alkuperäiseen muotoonsa tai ainakin se toimi minulla =)]

Tähän aikaan aletaan myös etsimään valmiiksi ns. äitiysvaatteita, kuten isoja paitoja ja joustovyötäröllisiä verkkareita oman kaapin pohjalta. Suosittuja tapoja on myös ryöstää miehen vaatekaappi tai saada lahjoutuksina toisilta, jo synnyttäneiltä äideiltä äitiysvaatteita. Lopulta käydään ihan ostoksilla joko alan liikkeessä tai normaaleissa vaatekaupoissa (aika useissa on äitiysvaatteita piilossa kaupan takaosassa tai sitten niiden kohdalle ei ole merkitty äitiysvaatteet, joka tuo mieleen, onkohan raskaus vaatekauppiaiden mielestä jotain sellaista, josta ei saisi muistuttaa ei-raskaana olevaa valtaväestöä?).

[edit 2011: myös internet on valtava aarreaitta odottavalle ja synnyttäneelle äidille. Nykyään löytyy monta nettikauppaa täynnä äitiysvaatteita ja huuto.net pursuaa myös ONNEKSI käytettyjä vaatteita kaikenkokoisille äideille]

Minulle mystiset äitiysliivit ja -vaatteet olivat aikamoisen etsinnän kohde. Kuin graalinmaljaa etsin mustia, kaarituellisia imetysliivejä sokoksesta, stokmannilta, H&M:stä, Kapphallista, Tarjoustalosta, Seppälästä, jne. Kävin jopa alan liikkeissä ja käännyin pois hinnat ja valkoisen värin nähtyäni. Onneksi kuitenkin löytyi sopivat mutta sitten olikin se toinen ongelma, kuinka isoiksi oikein rintani kasvaisisivat? Päättelin, että jos laitan kämmenen rinnan lisäksi rintaliiveihin, sen pitäisi riittää ja se oli ihan hyvä tapa mitata rintaliivin koko sopivaksi.

[edit 2011: Kaarituelliset rintaliivit ovat ok raskausaikana mutta toisen lapsen kanssa huomasin, että imettäessä rinnat vaihtelivat sen verran muotoa päivän mittaan tyhjentyessään/täyttyessään maidosta, ettei kaarituelliset rintaliivit oikein pysyneet vauhdissa mukana vaan hankasivat. Toinen tarkastelunaihe oli kupit, joiden piti olla saumattomat koska saumat hiersivät herkkiä nännejä vauvan jo valmiiksi imettyä ne aroiksi]

Toinen tuskailuni aihe olivat äitiysvaatteet, jotka tuntuivat oikein korostavan kasvavaa mahaa tai olevan sitten aivan kauhean kuosisia. Toisaalta hämmästelin useasti ns. tuupeja, joita oli tarkoitus laittaa mahaa peittämään, jos pusero olisikin liian lyhyt. Itse ratkaisin lopulta vaateongelman ylisuurilla tai joustinvyötäröisillä housuilla (jos on varaa ja ostat äitiyshousuja, niin ota oma kokosi, sillä ne on mitoitettu niin, että ne eivät tule liian pieniksi edes loppuraskaudessa), empire-leikkauksin olevilla paidoilla ja löysillä neuleilla ja tämä toimi vähän liiankin hyvin, sillä vasta kolme kuukautta ennen synnytystä joku asiasta tietämätön huomasi raskauteni. Ja näin on käynyt jo kaksi kertaa!!! Ehkä sitä vaan odotetaan raskaana olevien haluavan esitellä mahaansa kaikille ja kaiken aikaa samalla asettuen vieraiden ihmisten neuvoille ja ahdisteluille alttiiksi, mutta minua se ei ainakaan kiinnostanut.